Gorski vijenac

32 recenzija

od 65 €

Garantovano najniže cijene

9h (Približno) |

Prevoz od hotela

map of the excrusion

Itinerer

Klik na za više informacija

map of the excrusion

Sažetak

- PONEDELJAK-

„Gorski vijenac“ je najistaknutije dijelo najpoznatijeg među Crnogorcima – Petra II Petrovića Njegoša. Njegova vladavina, stav, književno i filozofsko stvaralaštvo uveliko su uticali na državu, a njegovo nasleđe do dan danas ostaje najveće nacIonalno dobro. Pozivamo Vas onda na Lovćen – gorski vijenac, Nacionalni Park, koji se nalazi između Skadarskog basena, Kotorskog zaliva i Budvanske rivijere. Mjesto gdje Njegoš je ostavio najviše tragova. Tamo ćete osjetiti njegov duh na svakom koraku. Put na Lovćen iz Herceg Novog vodi krivudavim cestama Boke Kotorske. Koristeći ovu priliku, zaustavićemo se uz tjesninu Verige, najuži dio Boke, odakle se pruža prekrasan pogled na Jadran i planine. Sledeći je barokni Perast – pravi biser crnogorskog primorja. Nakon kratke šetnje, uputićemo se prema Kotoru i čuvenim serpentinama, koje vode do Lovćena. Na njegovom drugom najvišem
vrhu (1749 mnm) nalazi se  Mauzolej Petra II Petrovića Njegoša, koji je naš cilj. To je najviše lociran objekat tog tipa na svijetu, što nesumnjivo određuje posebnost osobe, koja u njemu počiva. Posle posjete mauzoleju probaćemo crnogorske specialitete - njeguški pršut i sir uz domaće vino ili rakiju. Zatim ćemo posjetiti Cetinje, nekadašnju prijestonicu i sjedište vladara. Mirno naselje u kojem se čini da je vrijeme stalo. U prvi plan stavit ćemo Cetinski Manastir. Sadrži on veoma važne relikvije. Prema legendi među njima su: ruka svetog Jovana Krstitelja i čestica časnog Krsta Gospodnjeg. Nakon obilaska manastira slobodno vrijeme za šetnju glavnom ulicom grada i kafu. To nam je skoro kraj. Na završetak tog predivnog dana odličan put iz Cetinja prema Budvi, gdje se pruža jedan od najboljih pogleda na srednju crnogorsku rivijeru.

Zašto odabrati ovu turu

Ova tura je savršena za sve one koji žele da upoznaju najznačajnije istorijske lokalitete Crne Gore. Montenegro tura vam pruža mogućnost da doživite crnogorsku obalu, kao planinski predio na najbolji mogući način, u samo nekoliko sati.

Naši gosti pišu o nama

Ostali izleti: