Durmitorska avantura

6543 recenzija

od 65 €

Garantovano najniže cijene

12.5h 30min (Približno) |

Prevoz od hotela

map of the excrusion

Itinerer

Klik na za više informacija

map of the excrusion

Sažetak

- NEDELJA -

Crna Gora to nije samo more i obala! Kao što i sam naziv govori – Crna Gora, zemlja je koja se sastoji od planina koje čine većinu površine. Pozivamo Vas onda na izlet, tokom kojeg ćete imati priliku da upoznate Crnu Goru sa planinske strane. Ujutru krećemo iz Herceg Novog prema Nikšiću. Prva atrakcija je sam vidikovac – Lipci, sa kojeg je jedan od najboljih pogleda na Boku Kotorsku. Zatim Pivsko Jezero, najveće vještačko jezero u Crnoj Gori i drugo po veličini. Doručkovat ćemo u restoranu Sočica, u blizini sabornog hrama svetog patrijarha Makarija Sokolovića, koji možete tom prilokom posjetiti. Posle te pauze proći ćemo poznatim putem P14 kroz Durmitor i Nacionalni Park Durmitor. Zaustavit ćemo se uz vrhove Prutaš
(2393 mnv) i Sedlo (1907 mnv) i naravno u dolini jezera – Crno Jezero. Na kraju najkarakterističnija tačka Durmitora – most na Tari. Ovaj most sa pet raspona, ima visinu od 168 do 172 metra i dugačak je 366 metara, prostire se iznad najdubljeg kanjona u Europi. Ispod mosta, nešto za hrabre i avanturističke osobe, zip line. U blizini ima i restorana, u jednom od njih ćemo ručati. Posle pauze krećemo nazad.

Zašto odabrati ovu turu

Durmitorska avantura predstavlja jedinstven panoramski obilazak, kojeg odlikuje mnoštvo prelijepih predijela. Ova tura je savršena za sve ljubitelje prirode, fotografije, kao i za sve one koji žele da upoznaju planinski dio Crne Gore. Nacionalni park Durmitor zaštićen od strane UNESCO – još od 1980 – te godine, čini jedan od najljepših regiona Crne Gore.

Naši gosti pišu o nama

Ostali izleti: