Rafting

recenzija

od €

Garantovano najniže cijene

1 dan |

Prevoz od hotela

map of the excrusion

Itinerer

Click on for more info

map of the excrusion

Sažetak

Naš rafting je nezaboravna avantura tokom koje možete uživati u najljepšim mogućim pogledima i posjetiti najdublji kanjon u Evropi! Izlet počinje iz Herceg Novog, ipak može se organizovati transport iz svih gradića hercegnovske i budvanske obale. Putovanje se nastavlja magistralom kroz dio Boke Kotorske do Lipaca, zatim prema kontinentalnom dijelu zemlje  kroz čaroban planinski pejzaž. Imaćete priliku da panoramski vidite prelijepi Bokokotorski zaliv sa Peraškim ostrvima, Slano jezero i Kanjon rijeke Pive. Nakon 3 i po sata vožnje i više foto pauza na najljepšim vidikovcima koje možete zamisliti, stižemo na Šćepan Polje u Kamp, gdje svaki učesnik dobija odgovarajuću opremu (neoprensko odijelo, čizme, sigurnosnu jaknu, kacigu i veslo). Kad su svo spremni, prelazimo u džipove i nastavljamo vožnju dugu 12 km do mjesta gdje nas čekaju čamci i odakle započinje 18 km dug rafting rijekom Tarom i uživanje u prelijepim predjelima Kanjona. Za vrijeme raftinga imaćete priliku da vidite prelijepi vodopad i pećinu sa na mnogobrojnim malim plažama i mogućnost pauze za kupanje. Uzbudljivo ali bezopasno splavarenje se ne može opisati riječima već ga morate doživjeti. Posle raftinga nas očekuje bogata trpeza sa nacionalnom kuhinjom.

Kanjon rijeke Tare, nazvan “Suzom Evrope” dužine 82 km i dubine 1.300 m je najdublji kanjon u Evropi, a drugi u svijetu, odmah iza Velikog kanjona rijeke Kolorado u SAD. Kanjon je zaštićen kao dio Nacionalnog parka Durmitor i u programu je UNESCO-ove svjetske baštine. Sa ocjenom 3-5 stepeni na rafting skali, pravi je raj za ljubitelje avanture i uživanja u čarima bukova, riječnih brzaka, vodopada, pećina, proplanaka, vodenica i mostova.

Zašto odabrati ovu turu

Rafting putovanje je apsolutno izuzetan izlet. Kanjon rijeke Tare je najdublji kanjon u Evropi, zaštićen kao dio Nacionalnog parka Durmitor i uvršten je u UNESCO-ov program svijetske baštine. Učestvujući u ovoj ekskurziji možete uživati u najljepšim mogućim pogledima, neverovatnoj prirodi, doživjeti jednu od najzanimljivijih avantura u svom životu i biti sigurni da je sve to bezbjedno jer će vas pratiti kvalifikovani skiperi.

Rafting :
Ostale opcije

Naši gosti pišu o nama